Проект "Україна незламна!": верстка контенту веб-сторінки


Контетнтна частина  веб-сторінки буде  відображатись у  вигляді блоків-секцій, які почергово змінюють свій колір фону з темного на світлий.

Для реалізації такого макету в html-коді сторінки  потрібно додати секцію з відповідним класом, який буде стилізувати фон блоку.

1.  Створення html-коду 

Першою секцією на веб-сторінці буде блок з темним кольором <section class="dark">/

Структура секції темного кольору .dark буде наступна:

У батьківському блоці .dark розміщується дочірній блок .container, роль якого полягає  в обмеженні контентної частину сайту по ширині вікна баразера на 1200px. Цей  контейнер буде  пристуній на всіх секціях  контетної частини з різним наповненям контенту. 

Це й же дочірній блок повинен ще виконати іншу роль: стати флекс-контейнером для блоку з текстом та блоку з зображенням. Тому цьому блоку буде присвоєно  ще один клас .dark-container.

У флекс-контейнері .dark-container розміщуються два дочірніх блоки, які відповідно стануть флекс-елементами:

  • .dark-text: містить заголовок H2 та параграф
  • .dark-img: містить зображення

Html - код секції .dark буде виглядати так:


2. Стилізація блоків та тегів  секції .dark

 Блок  .dark стилізується тільки  кольором фону



Блок .container обмежений  максимальною шириною 1200рх, а звичайна його ширина 90%. Щоб блок центрувався по горизонталі застосовується звонішній відступ margin: 0 auto;

Для блоку .dark-container потрібно застосуваати властивості  флекс-контейнера з можливістю флекс-елементів переходити на новий рядок:


Початкові розміри блоків .dark-text та  .dark-img будуть 400рх по ширині. Цим блокам ьуде дозволено збільшувати та зменшуватись при зміназ розміру екрану:

Щоб зображення у блоці .dark-img було адаптивним, потрібно задати  наступні властивості:




 



Нові Старіші