Проект "Україна незламна!": верстка footer (підвалу) сайту

Підвал сайту (футер) – розміщується в нижній частині сторінок веб-сайту інформаційний блок, в якому зазвичай містяться:

  • посилання на популярні матеріали;
  • карта сайту;
  • дані про компанію / власника веб-ресурсу;
  • контакти;
  • копірайт.

Зазвичай інформація та посилання в футері наскрізні, тобто відображаються відразу на всіх сторінках сайту.

Підвал вебсторінки в проекті "Україна незлама"  створено по принципу створення карток  на flexbox.

 В html-коді веб-сторінки  додано секцію section class="footer". Щоб обмежити ширину контентної частини  підвалу до 1200рх, відповідно вкладено раніше стилізований блок .content.

Також раніше був стилізований блок .dark-container як  флекс-контейнер з поведінкою флекс-елементів, тому цим блоком можна скористатись для організації флекс-контейнера вмісту підвалу. Цей  флекс-контейнер буде містити  3 флекс-елементи з інформацією про авторство створення веб-сторінки,  контакти в соцмережах, цим блокам буде присвоєно клас .col-3.

У флекс-елементах .col-3 розміщуюься параграфи <p> та іконки   соцмереж шрифта  fontawesome, який був підключений до веб-сторінки  раніше.

Код підвалу веб-сторінки має вигляд:

Стилізація секції підвалу, яка має клас .footer полягає в визначені  кольору фону цього блоку, кольору  шрифта, та верхнього і нижнього внутрішнього відступу всередині блоку, які будуть визначати як розмістятться флекс-елементи в ньому:


Для параграфів <p>, що  розміщуються всередині флес-елементів .col-3, потрібно лише  перевизначити  верхній та зовнішній відступи та  розмістити текст по центру:

Для  параграфа, який  містить назву "Гурток  Web-дизайну" створено клас p.footer__name, щоб додати у стилізації більший розмір шрифта, збільшити  нижній зовнішній відступ:


Назва "Гурток  Web-дизайну" - це гіперпосилання, що веде на сторінку  гуртка сайту Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, і це гіперпосиланя потрібно стилізувати:


У параграфі класу .footer__social-icons розміщуються  посилання у вигляді іконок соцмереж з шрифту fontawesome. Стилізація цих  гіперпосилань  має такі властивості:


При наведенні на іконки соцмереж курсором миші змінюється їх колір з білого на жовтий, тому стилізація для гіперпосилання   при наведенні a:hover буде виглядати наступним чином:


Залишається тільки  адаптувати   підвал під малі розміри екранів







Нові Старіші